Spouwmuurisolatie

Spouwmuren zijn muren die bestaan uit twee aparte muurdelen met daartussen een kleine ruimte, de spouw genaamd. In veel oudere huizen zijn deze muren nog niet geïsoleerd, waardoor er veel warmte verloren gaat. Door spouwmuurisolatie kan het warmteverlies worden gereduceerd en kan er flink worden bespaard op de energierekening.

Hoe werkt het?

Spouwmuurisolatie is een relatief eenvoudige en goedkope manier om energie te besparen. Bij het isoleren wordt er isolatiemateriaal in de spouw gespoten, waardoor er een isolatielaag ontstaat tussen de binnen- en buitenmuur. Hierdoor kan de warmte minder makkelijk naar buiten ontsnappen en blijft het binnen langer warm. Bovendien kan het isoleren van de spouwmuur ook geluidsoverlast verminderen.

Het isoleren van spouwmuren kan het warmteverlies tot wel 25% reduceren. Dit kan leiden tot aanzienlijke besparingen op de energierekening, vooral in oudere woningen waarin de muren nog niet zijn geïsoleerd. De kosten voor het isoleren van spouwmuren zijn meestal binnen enkele jaren terugverdiend door de besparing op de energierekening.

Kortom, het isoleren van spouwmuren is een effectieve manier om energie te besparen en warmteverlies te reduceren. Het kan leiden tot aanzienlijke besparingen op de energierekening en het binnenklimaat aangenamer maken. Het is dus zeker aan te raden om te overwegen om de spouwmuren te laten isoleren.

Gratis vrijblijvende offerte aanvragen

Minerale wol

Wist u dat spouwmuurisolatie één van de meest effectieve manieren is om warmteverlies in uw woning te verminderen? 

Bij ons bedrijf maken we gebruik van de beste presterende minerale inblaaswol die voor 80% uit gerecycled glas bestaat. Hiermee voorkomt u dat maar liefst 25% van de warmte via de muren verdwijnt!

Onze minerale wol wordt op een efficiënte manier in de spouwmuur aangebracht door middel van inblaasapparaten. Hierdoor wordt uw spouw optimaal gevuld en verdeeld, zonder inzakken. Het materiaal is waterafstotend en voorkomt vochtdoorslag. Bovendien is het 100% ongevoelig voor vocht en schimmel. 

Na spouwmuurisolatie met onze inblaaswol zult u direct merken dat uw stookkosten dalen. Bovendien biedt onze minerale wol een hoge en blijvende isolatiewaarde, wat resulteert in een behaaglijk gevoel zonder tocht en koudestraling. Wij vinden veiligheid erg belangrijk. Daarom is ons isolatiemateriaal 100% veilig en vrij van schadelijke Cfk’s. 

Onze inblaaswol veroorzaakt geen hoge spanningsdruk op spouwbladen en ramen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld purschuim. Kies voor onze minerale inblaaswol Als spouwmuurisolatie en bespaar tot wel 25% op uw energierekening! De inblaaswol is volledig reukloos en onbrandbaar. Dat geeft u een aangenaam en veilig gevoel.

Spouwmuurisolatie onderzoek
Spouwmuurisolatie
Welke woningen zijn geschikt?

Optimale naisolatie met Helmschuim is met name geschikt voor woningen uit de jaren 80 tot 95. Door het aanbrengen van Helmschuim kunt u niet alleen besparen op uw energierekening, maar ook genieten van een behaaglijk en comfortabel woonklimaat. Wilt u meer weten over de voordelen van Helmschuim en wat het voor uw woning kan betekenen? Neem dan contact op met een van onze specialisten.

Helmschuim

Na-isoleren

Als een spouwmuur al geïsoleerd is, kan er gekozen worden voor naisolatie. Dit houdt in dat er extra isolatiemateriaal wordt toegevoegd aan de bestaande isolatielaag. Bij naisolatie zijn belangrijke aandachtspunten de dikte van de extra isolatielaag en het voorkomen van vochtproblemen. Helmschuim is een uitstekend isolatiemateriaal voor naisolatie van spouwmuren. Het materiaal wordt in de spouwmuur gespoten en vult alle hoekjes en kieren op, waardoor een naadloze isolatielaag ontstaat. 

De voordelen van na-isoleren

Helmschuim garandeert een hoge isolatiewaarde, waardoor u tot wel 25% kunt besparen op uw energierekening. Bovendien is Helmschuim 100% vrij van schadelijke Cfk’s, in tegenstelling tot andere soorten schuim. Bij het gebruik van Helmschuim is het belangrijk om rekening te houden met de dikte van de isolatielaag en het voorkomen van vochtproblemen. Helmschuim kan namelijk vocht opnemen als het niet op de juiste manier wordt aangebracht. Het is daarom aan te raden om altijd een specialist het Helmschuim te laten aanbrengen. 

Gevelisolatie

Gevelisolatie is een belangrijk aspect van nieuwbouwprojecten. Het zorgt niet alleen voor een betere energie-efficiëntie van gebouwen, maar het vermindert ook het warmteverlies en verbetert de akoestiek van de woning. Bij nieuwbouw wordt gevelisolatie standaard toegepast om aan de huidige eisen van energiezuinig bouwen te voldoen. 

 

Specialisten

Bij ons beschikken we over een team van ervaren gevelisolatie experts die met passie werken aan nieuwbouwprojecten. Onze experts weten precies welke isolatiematerialen en technieken het beste toegepast kunnen worden om de meest efficiënte isolatieoplossing te realiseren. Zo kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor isolatiemateriaal dat aan de buitenzijde van de gevel wordt aangebracht, zoals EPS, XPS of PIR-isolatieplaten. Deze isolatiematerialen zijn duurzaam en hebben een hoge isolatiewaarde, waardoor het warmteverlies tot een minimum wordt beperkt. Ook spouwmuurisolatie behoort tot de mogelijkheden. Hierbij wordt isolatiemateriaal in de spouw tussen de binnen- en buitenmuur aangebracht. Dit is een effectieve manier van isoleren die snel kan worden uitgevoerd. 

 

Groeiend belang

Het belang van gevelisolatie wordt steeds groter. Niet alleen vanwege de huidige energie-eisen, maar ook omdat de kosten voor energie jaarlijks toenemen. Het is daarom verstandig om bij nieuwbouw direct te investeren in gevelisolatie. Naast de financiële besparing is gevelisolatie ook beter voor het milieu omdat er minder energie verbruikt wordt. Kortom, gevelisolatie is een belangrijk onderdeel van nieuwbouwprojecten. Door te investeren in gevelisolatie, die wordt uitgevoerd door onze ervaren en gepassioneerde gevelisolatie experts, verbetert niet alleen de energie-efficiëntie van gebouwen, maar het draagt ook bij aan een beter milieu.