ISDE subsidie vanaf 24 januari 2023

Subsidie voor duurzame maatregelen wordt de Investerings Subsidie Duurzame Energie (hierna: ISDE-subsidie) genoemd. Om in aanmerking te komen voor de subsidie voor isolatie moet worden voldaan aan een aantal voorwaarden.

Voorwaarden subsidie voor isolatie

  • Vanaf 2023 is het mogelijk om subsidie te krijgen voor isolerende maatregelen aan een bestaande woning waarvan u eigenaar bent en die niet verhuurd wordt.
  • Als u één maatregel neemt, krijgt u 15% subsidie.
  • Als u twee maatregelen neemt (zoals het plaatsen van spouw- of dakisolatie of bijvoorbeeld kozijnen), krijgt u 30% subsidie.
  • De maatregelen moeten worden uitgevoerd door een bedrijf dat materialen met een hoge RD-waarde (minimaal 3,5) gebruikt.
  • De subsidieaanvraag moet binnen 24 maanden na de uitvoering en betaling van de maatregelen worden ingediend.
  • De genomen maatregel moet minimaal een jaar blijven bestaan, anders vervalt de subsidieaanvraag.
  • U kunt meerdere keren subsidie aanvragen voor dezelfde woning, maar dit moet voor verschillende maatregelen zijn.
  • Let op: de subsidie is niet van toepassing op nieuwbouw, aanbouw, garage of andere vrijstaande gebouwen.

Hoogte Subsidie

Bent u benieuwd naar de subsidie voor het aanbrengen van isolatie, hieronder vindt u een overzicht van de subsidies volgens het RVO p/m².

Energiebesparende maatregelPrijs per m²
Gevelisolatie€38 / 10 m²
Spouwmuurisolatie€8
Dakisolatie€30
Zolder/vlieringisolatie€8
Vloerisolatie€11
Bodemisolatie€6

LET OP
Bovengenoemde tarieven zijn gemiddelde.
Vraag voor de exacte kosten een offerte aan

ISDE-subsidie aanvragen

Om in aanmerking te komen voor subsidie is het belangrijk om bij de aanvraag het product inclusief merknaam en typenummer duidelijk te vermelden, aangezien niet alle producten voor subsidie in aanmerking komen. De goedgekeurde isolatiematerialen zijn te vinden op de maatregelenlijsten van RVO. Verder dien je de meldcode van het aangebrachte isolatiemateriaal en/of apparaat door te geven, samen met de factuur en de wijze van betaling. Tot slot moet er een foto worden toegevoegd van het geplaatste product, waarbij de naam, het merk, het soort, de oppervlakte in vierkante meters en de dikte van het materiaal duidelijk zichtbaar zijn.

Hoogte subsidie

Bij vloerisolatie krijg je €11,- subsidie per vierkante meter, met een minimum van 25 vierkante meter en een maximum van 130 vierkante meter. Indien vloerisolatie geen optie is, kan er worden gekozen voor bodemisolatie. Hoewel bodemisolatie over het algemeen minder efficiënt is, is er alsnog een subsidie beschikbaar van €6,- per vierkante meter, met een minimum van 25 en een maximum van 130 vierkante meter.

Bij Thuis in Isolseren worden uitsluitend producten gebruikt die voldoen aan de richtlijnen van het RVO en gecertificeerd zijn door Insula. Voor de klant worden foto’s gemaakt waarop alle punten staan die door het RVO worden gevraagd, inclusief de meldcode, merknaam en typenummer.

Gemiddelde besparing
Met een gasprijs van € 3 p/kub en een RD-waarde van 3,7
Tussenwoning 80 m² € 250 per jaar.
Hoekwoning 130 m² € 390 per jaar.
2 onder 1 kap 170m² € 500 per jaar.
Vrijstaande woning 250m² € 750 per jaar.

Gemiddelde besparing
Met een gasprijs van € 1,20 p/kub en een RD-waarde van 3,7
Tussenwoning 80 m² € 100 per jaar.
Hoekwoning 130 m² € 160 per jaar.
2 onder 1 kap 170m² € 200 per jaar.
Vrijstaande woning 250m² € 300 per jaar.