Vloerisolatie

Als het erom gaat uw huis van de nodige isolatie te voorzien, zijn wij de experts. Onze vloerisolatiediensten bieden uw huis superieure bescherming tegen luchtlekken, zodat u comfortabel blijft en geld bespaart op uw energierekening. Met onze kwaliteitsmaterialen en ons professionele installatieteam zullen uw vloeren jarenlang perfect geïsoleerd zijn. Wacht dus niet langer en laat ons vandaag nog uw vloer isoleren!

Gratis vrijblijvende offerte aanvragen

Vloerisolatie Specialist

Met ons isolatiemateriaal kunt u profiteren van een levenslange verbeterde efficiëntie. Ons isolatiemateriaal is brandwerend, schimmelbestendig en zelfs waterdicht, zodat uw huis in elke situatie de bescherming krijgt die het nodig heeft. Bovendien kunt u er dankzij ons deskundige installatieteam zeker van zijn dat uw isolatiematerialen jarenlang goed geplaatst zullen zijn. Het is goed om te weten dat isolatiematerialen duurzaam zijn en langer dan 70 jaar kunnen meegaan. Ook heeft u geen koude vloer meer en dus ook geen koude voeten!

Wij begrijpen dat het kiezen van de juiste vloerisolatie een ontmoedigende taak kan zijn. Daarom bieden wij gratis advies om u te helpen de perfecte beslissing te nemen voor uw huis en budget. Neem contact met ons op om de beste vloerisolatie voor u te vinden! Wij werken altijd met de beste merken!

Vloerisolatie PIF
inclusief montage 30m²

Prijs gemiddelde woning van 30m² vloer:

 

Totale kosten:                        €1.140
ISDE Subsidie:                       –€330

 
Totaalprijs                       €810
 

Vloerisolatie PIF
inclusief montage 50m²

Prijs gemiddelde woning van 50m² vloer:

 

Totale kosten:                         €1900
ISDE Subsidie:                        –€550 

 

Totaalprijs                      €1.350
  

Vloerisolatie PIF
inclusief montage 90m²

Prijs gemiddelde woning van 90m² vloer:

 

Totale kosten:                        €3.420
ISDE Subsidie:                        –€990

 

Totaalprijs                     €2.430
Vloerisolatie

Wat zijn de voordelen van kruipruimte isolatie?

Het isoleren van de kruipruimte biedt talloze voordelen, waaronder aanzienlijke energiebesparing, vochtbestrijding en verhoogd wooncomfort. Met diverse isolatiemethoden, zoals vloerisolatie, bodemisolatie en wandisolatie, kan de kruipruimte effectief geïsoleerd worden. Door samen te werken met een ervaren isolatiebedrijf, kun je er zeker van zijn dat de isolatiewerkzaamheden op de juiste manier worden uitgevoerd, met duurzame resultaten op de lange termijn. Investeer in kruipruimte-isolatie en ervaar een energiezuinige en uiterst comfortabele woning.

Comfort: 

Een geïsoleerde kruipruimte zorgt voor een gelijkmatigere temperatuur in huis en vermindert koude vloeren. Dit resulteert in een comfortabeler binnenklimaat en voorkomt dat koude lucht opstijgt naar de leefruimtes.

Energie-efficiëntie: 

Kruipruimtes fungeren vaak als een bron van warmteverlies in een woning. Door de kruipruimte te isoleren, kan warmteverlies worden verminderd en kan de energie-efficiëntie van de woning worden verbeterd. Dit resulteert in lagere energiekosten en een kleinere ecologische voetafdruk.

Vochtbestrijding:

Een ongeïsoleerde kruipruimte kan vochtproblemen veroorzaken, zoals condensatie en schimmelvorming. Door de kruipruimte te isoleren, wordt voorkomen dat vocht uit de grond de woning binnendringt. Dit vermindert het risico op vochtgerelateerde problemen en verbetert de luchtkwaliteit in huis.

 

Methoden van kruipruimte isolatie

 
Vloerisolatie: 

Bij deze methode wordt isolatiemateriaal tegen de onderzijde van de vloer in de kruipruimte aangebracht. Dit voorkomt dat koude lucht vanuit de kruipruimte de vloer bereikt en verbetert de thermische isolatie van de vloerconstructie.

Bodemisolatie: 

Hierbij wordt isolatiemateriaal, zoals isolatiechips of schelpen, op de bodem van de kruipruimte aangebracht. Dit voorkomt dat vocht uit de grond verdampt en zich verspreidt naar de rest van de woning. Bovendien creëert het een isolerende laag die warmteverlies vermindert.

Wandisolatie: 

Deze methode omvat het isoleren van de muren van de kruipruimte met isolatiemateriaal. Hierdoor wordt warmteverlies door de wanden beperkt en kan vocht minder snel de vloer bereiken. Wandisolatie kan worden toegepast in combinatie met vloerisolatie of als een op zichzelf staande isolatiemethode, afhankelijk van de specifieke situatie en de behoeften van de woning.

Luchtdichting: 

Naast isolatie is het belangrijk om de kruipruimte luchtdicht te maken. Het afdichten van kieren en scheuren voorkomt dat koude lucht van buitenaf de kruipruimte binnendringt en warmteverlies veroorzaakt. Dit verhoogt de effectiviteit van de isolatie en draagt bij aan een energie-efficiëntere woning.

Professionele installatie: 

Het isoleren van een kruipruimte vereist vaak gespecialiseerde kennis en ervaring. Het is daarom aan te raden om een professioneel isolatiebedrijf in te schakelen. Zij kunnen de kruipruimte grondig inspecteren, de beste isolatiemethode aanbevelen en de isolatie op een correcte en efficiënte manier installeren.

Gemiddelde besparing
Met een gasprijs van € 3 p/kub en een RD-waarde van 3,7
Tussenwoning 80 m² € 250 per jaar
Hoekwoning 130 m² € 390 per jaar
2 onder 1 kap 170m² € 500 per jaar
Vrijstaande woning 250m² € 750 per jaar

Gemiddelde besparing
Met een gasprijs van € 1,20 p/kub en een RD-waarde van 3,7
Tussenwoning 80 m² € 100 per jaar
Hoekwoning 130 m² € 160 per jaar
2 onder 1 kap 170m² € 200 per jaar
Vrijstaande woning 250m² € 300 per jaar

Houten vloerisolatie

Houten vloer isoleren

Het isoleren van een houten vloer brengt diverse voordelen met zich mee die het comfort verhogen, energiekosten verlagen en de levensduur van de vloer verlengen. Allereerst zorgt isolatie voor een verbeterde thermische isolatie, waardoor warmteverlies tot een minimum wordt beperkt en een aangename temperatuur in huis behouden blijft. Dit resulteert in lagere stookkosten en een gelijkmatigere warmteverdeling, waardoor koude plekken worden geëlimineerd. Bovendien biedt isolatie uitstekende geluidsisolatie, waardoor loopgeluiden en impactgeluiden worden gedempt, wat resulteert in een rustigere leefomgeving.

Voorkom vochtproblemen

Naast de eerder genoemde voordelen biedt het isoleren van een houten vloer nog een scala aan voordelen die van belang zijn om te benadrukken. Allereerst voorkomt isolatie vochtproblemen door condensvorming en schimmelgroei te voorkomen, waardoor de vochtigheidsniveaus effectief worden gereguleerd. Dit resulteert in een gezonder binnenklimaat voor u en uw gezin, met als gevolg een verhoogd comfortniveau.

Bovendien heeft isolatie een aanzienlijk positief effect op het milieu. Het verhoogt de thermische efficiëntie van uw woning, wat resulteert in aanzienlijke energiebesparingen en een aanzienlijke vermindering van CO2-uitstoot. Door te kiezen voor duurzame en gerecyclede isolatiematerialen, draagt u actief bij aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen en vermindert u uw ecologische voetafdruk.

Ruime keuze uit materialen!

Bij Thuis in Isoleren begrijpen we als geen ander het belang van hoogwaardige isolatiematerialen en deskundig advies. Wij bieden een uitgebreid assortiment aan isolatiematerialen, zoals isolatieplaten en isolatiefolie, die perfect aansluiten op uw specifieke behoeften. 

Betonvloer Isoleren

Het isoleren van de onderkant van betonnen vloeren vanuit de kruipruimte is een effectieve manier om energie te besparen en de warmte in huis vast te houden. Hierbij kan PIF-isolatiefolie een uitstekende keuze zijn, omdat het een hoge RD-waarde heeft en geschikt is voor de ISDE-subsidie. Een van de voordelen van het gebruik van PIF-isolatiefolie is dat het materiaal bestand is tegen beschadiging en slijtage. Dit is vooral belangrijk in de kruipruimte, waar het risico op vocht en schade aan isolatiemateriaal vaak hoger is.

Zo gePIFt!

Bovendien is PIF een dampwerend isolatiemateriaal, wat betekent dat het vocht vanuit de kruipruimte effectief tegengehouden wordt en daarmee voorkomt u dat er vochtproblemen in de woning ontstaan. Het materiaal is ook 100% recyclebaar, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is. Het installeren van PIF is bovendien relatief eenvoudig en snel, waardoor het een ideale keuze is voor huizen die al bewoond zijn. In de meeste gevallen kan de isolatie binnen één dag worden geplaatst, wat betekent dat u snel kunt profiteren van de voordelen van PIF-isolatiefolie.

A-merk Isolatiemateriaal!

Een ander voordeel van PIF is dat het makkelijk te verwijderen en te herplaatsen is wanneer dit nodig is, bijvoorbeeld als een loodgieter bij de leidingen moet komen. Dit betekent dat het onderhoud van de kruipruimte ook gemakkelijk kan worden uitgevoerd. Kortom, als u op zoek bent naar een effectieve manier om de onderkant van betonnen vloeren vanuit de kruipruimte te isoleren, is PIF-isolatiefolie een slimme keuze. Met zijn hoge RD-waardeduurzaamheid100% recyclebaarheid en gemakkelijke installatie kan het niet alleen helpen om energie te besparen, maar ook om uw huis comfortabeler te maken.

Aandachtspunten vloerisolatie

Bij het aanbrengen van vloerisolatie moet u met een aantal zaken rekening houden. Zorg ervoor dat de isolatie correct is aangebracht en goed is afgedicht om luchtlekken te voorkomen. Zorg er ook voor dat alle leidingen en kanalen goed geïsoleerd zijn, want die kunnen een bron van warmteverlies zijn. Het is ook belangrijk dat uw vloeren na de installatie goed worden geventileerd, want dat helpt condensatie en vocht tegen te gaan. Al onze isolatie materialen zorgen voor een milieu centraal verwarmingssysteem.

De kosten voor isolatie

Bent u benieuwd naar de kosten voor het aanbrengen van isolatie, hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde kosten per m2.

Dienst Prijs per m2
Bodemisolatie €20 – €30
Vloerisolatie €30 – €60
Kruipruimte €20 – €60

LET OP
Bovengenoemde tarieven zijn gemiddelde.
Vraag voor de exacte kosten een offerte aan.

Vloerisolatie leidingen